Samoobrana

Važan dio edukacijskog programa u Nanbudo klubu Peščenica je i samoobrana.

Pogledajte: Zilhad Mahmuljin (Nanbudo klub Pešćenica Zagreb) i Dean Putina (Hung gar kung fu klub Pula) izvode tehnike samoobrane od napada nožem

Pogledajte: Renshi Zilhad Mahmuljin (Nanbudo klub Peščenica Zagreb) i Sifu Dean Putina (Hung gar kung fu klub Pula) izvode tehnike samoobrane

Pogledajte video – samoobrana od noža!

Glavni trener kluba i Hrvatske nanbudo reprezentacije, shihan Zilhad Mahmuljin s četrdeset godina borilačkog staža u raznim borilačkim vještinama (judo, karate, taekwondo, eskrima, wing chun, wushu, nanbudo) razvio je realan sistem samoobrane primjeren vremenu u kojem trenutno živimo, u kojem je nasilje nažalost uzelo i suviše maha pa je shodno tome poznavanje samoobrane itekako potrebno.

Shihan Mahmuljin je kao instruktor samoobrane radio i u osiguranju bivšeg Predsjednika Republike Hrvatske, g. Stjepana Mesića. Jednako tako, podučavao je samoobranu u nekoliko zaštitarskih firmi u Zagrebu i okolici. Sa svojim asistentima i dan danas vodi i organizira seminare kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

U disciplinama self defense, all styles self defense te scenic self defense članovi našega kluba, koji ujedno čine i okosnicu Hrvatske nanbudo reprezentacije već godinama postižu izvanredne rezultate na WTKA svjetskom prvenstvu koje se tradicionalno održava u Italiji (Toscana, Marina di Cararra) . U posljednje tri godine u navedenim disciplinama osvojili smo 8 zlatnih, 3 srebrne i 3 brončane medalje.

Program rada čine:

-uvježbavanja različitih poluga, gušenja i privođenja

-jednostavni i realno primjenjivi udarci rukama, nogama, koljenima i laktovima

-osnovne tehnike u parteru

-situacijski treninzi, obrana od više napadača

-napadačke tehnike sa nožem i obrana od napada nožem

-napadačke tehnike sa kratkim štapom i obrana od napada kratkim štapom

-obrana od napada pištoljem

Klub je otvoren za svaku vrstu suradnje s drugim klubovima i stilovima kao i za poduku i organizaciju seminara.

Seminari mogu biti koncipirani kao:

– seminar samoobrane

– seminar tehnike noža (napadi, obrane i tehnike nož na nož)

– seminar tehnike malog štapa (napadi, obrane, drilovi i tehnike štap na štap)

Seminari mogu biti jednodnevni ili vikend seminari.