Vijesti

ODRŽAN SPORTSKI SEMINAR INDIJSKIM SPORTAŠIMA

277754268_5429345320443318_2496432545299817927_n

Grupa indijskih sportaša bila je u posjetu Hrvatskom nanbudo savezu (od 19.02. do 23.02.) koji je organizirao edukativno sportski seminar pod vodstvom trenera instruktora Zilhada Mahmuljina i izbornika hrvatske reprezentacije Borisa Kebera. Indijski sportaši i njihovi treneri vrijedno su učili od iskusnijih hrvatskih kolega, te je dogovorena dugoročna suradnja između dva prijateljska saveza.

ODRŽANO POLAGANJE ZA MAJSTORSKE POJASEVE

polaganje-2022-1656906130

2. ožujka održano je polaganje za majstorske pojaseve Hrvatskog nanbudo saveza. Pred komisijom u sastavu: Prof. PetarTurković, Zilhad Mahmuljin i Boris Keber, kandidati vrhunski sportaši ali i veterani – pokazali su izvanrednu pripremljenost i zavidnu tehničku izvedbu kao i razumijevanje istinskih principa nanbudo vještine.

Položili su i istaknuti članovi našeg kluba: Fran Juraj Kajs 1. Dan,  Dr. Jurica Gršić 2. Dan, Branimir Antoljak 3. Dan, Vedran Tepavac 3. Dan, a čestitamo i članovima NBDK gradec Krešimiru Majoru 2. Dan, Kiari Turković 2. Dan te Vedranu Majoru 3. Dan.

U SJEĆANJE : YOSHINAO NANBU (1943-2020)

Osnivač Sankukai karatea i Nanbudo vještine i sporta, Yoshinao Nanbu, nepobijeđeni karate šampion i veliki majstor i inovator u borilačkim vještinama izgubio je borbu s dugotrajnom bolešću i preminuo u krugu svoje obitelji u Parizu.

95044230_3250086025035936_1589654944862961664_n

Yoshinao Nanbu, ostat će zapamćen kao jedan od velikana Budoa, a kroz vještinu i sport koji je osnovao, živjet će i dalje kroz nove generacije sportaša i vježbača.

P1010018-2285328484

NANBUDO SUPER 9

U dvorani centra Vinko Bek 06-07.12.2019. održano je tradicionalno okupljanje nanbudoka (ove godine iz 10 zemalja), a velikom finalu priredbe  07.12. u večernjim satima nazočio je golem broj uglednika iz svijeta sporta i politike: veleposlanici Indije, Irana i Maroka, predstavnici ZŠS-a i HOO-a,  dok je samu priredbu otvorio gradonačelnik grada Zagreba, g. Milan Bandić.

06.12. u prostorijama ZŠS-a održana je skupština INF-a, a isti dan popodne organizirani su sudački i tehnički seminari te kao šećer na kraju dana polaganje za majstorska zvanja. Na ovom polaganju član našega kluba, Jurica Gršić položio je za majstorsko zvanje 1. DAN dok je član Nanbudo kluba Vještina, Ljudevit Došlić položio za 2. DAN. Komisijom su predsjedali članovi tehničke komisije INF-a, hanshi Petar Turković i hanshi Zilhad Mahmuljin kao i gosti, članovi komisije iz Kameruna, David Hanack i Nkamhoua Arnaud te iz Švicarske Giuseppe Ferrara. Kandidati su pokazali zavidno znanje i odličnu fizičku pripremu. Samo polaganje trajalo je intenzivnih 45 minuta u kojima se kandidate ispitao cjelokupan nanbudo program, od učeničkih pa sve do majstorskih zvanja.

super 9

Samo finalno natjecanje bilo je izuzetno zanimljivo i uzbudljivo, a članovi našega kluba polučili su izvanredne rezultate osvojivši 8 zlatnih, 6 srebrnih i 2 brončane medalje. Posebno se istaknula Lana Belić koja je uz osvojena 3 zlata i 2 srebra proglašena i najboljom natjecateljicom turnira. Vedran Tepavac osvojio je dvije zlatne medalje, Lea Jularić i Odin Gršić po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu, Fran Juraj Kajs jednu zlatnu te Mirna Petrović i Sven Barac po jednu srebrnu medalju. Najatraktivnijom disciplinom pokazao se nanbudo kumite u kojemu je u srednjoj kategoriji na opće oduševljenje domaće publike suvereno slavio naš Fran Juraj Kajs, pobijedivši u polufinalu i finalu natjecatelje iz Slovenije i Maroka. Jednako tako, valja istaknuti i izvanredne kata natjecatelje iz Italije koji su dominirali kako u muškoj tako i u ženskoj seniorskoj kategoriji. Za kraj ćemo pohvaliti naše posebne goste iz Kine, članove demonstracijskog wushu tima iz pokrajine Hubei koji su odradili dva fantastična demo bloka koji će se u našoj zemlji još dugo pamtiti.

PRVENSTVO HRVATSKE U KATAMA 08.12.2018. ZAGREB

U dvorani Nanbudo kluba Pešćenica u subotu 08.12. održano je PH u disciplini kate za sve uzrasne kategorije. Natjecatelji i natjecateljice iz našeg kluba bili su i ovoga puta najuspješniji s osvojenih 6 zlatnih, 5 srebrnih i 4 brončane medalje. Zlatne medalje u svojim kategorijama osvojili su: kate shosin  Lana Zadravec (djevojčice do 10 god), Simon Veljković (cicibani) i Kaja Antoljak (mlađi kadeti/kadetkinje), srebrne Ivan Vidić (dječaci do 10 god) i Iva Ljubić (djevojčice do 10 god) te brončane Antun Novosel (dječaci do 10 god) i Ida Radić (mlađi kadeti/kadetkinje).

Image-1

U kategoriji nanbudo kata 1. mjesta osvojili su Odin Gršić (cicibani), Sven Barac (juniori) i Lana Belić (seniorke), 2. mjesta osvojili su David Zadravec (cicibani), Mark Novosel (kadeti) i Lana Palčić (seniorke) a 3. mjesta Luka Novosel (cicibani) i  Fran Juraj Kajs (juniori). Prema odluci sudaca, titule za najbolje izvedbe turnira pripale su ovoga puta juniorima, nepobjedivom Svenu Barcu i odličnom Željku Antunoviću (NBDK Dubrava).

40 GODINA NANBUDOA I NANBUDO KLUBA GRADEC

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3977

30.11. i  01.12.2018. održani su dani nanbudoa u Zagrebu. Povod za ovo događanje bila je proslava 40-godišnjice našeg najstarijeg kluba, Nanbudo kluba Gradec, a  samim time i nanbudoa u Hrvatskoj.  U petak 30.11. u hotelu Internacional održana je vrlo zanimljiva tribina na temu  nanbudoa kao sporta  te kao vještine koja veliku pažnju posvećuje vježbama za zdravlje. Predavači su bili vodeći majstori i treneri iz Kameruna, Irana, Mađarske, Italije, Švicarske, Norveške, Francuske i Hrvatske. Isti dan, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva održana je vrlo posjećena promocija  knjige g. Petra Turkovića ’40 godina nanbudoa u Hrvatskoj’. Upravo je ova knjiga prava i jedina istina o stvaranju nanbudoa u Hrvatskoj, a potkrijepljena je i dokumentirana novinskim  člancima i fotografijama  kroz  svih 40 godina nanbudoa u našoj zemlji.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3958

Kao šlag cijelom ovom eventu, u subotu 01.12. održan je veliki međunarodni  turnir za sve uzraste na kojem je sudjelovalo 10 zemalja iz Europe i Afrike. Naravno, nastupili su i natjecatelji našega kluba te su, kao što dolikuje najboljemu nanbudo klubu u  Hrvatskoj polučili odlične rezultate: kategorija cicibani shosin kate Simon Veljkovic  1.mjesto; kategorija cicibani nanbudo kate David Zadravec 2. mj. Kod odraslih, u kategoriji kata juniori uvjerljivo prvo mjesto osvojio je Sven Barac, dok je u kategoriji kata seniorke 2. mjesto osvojila Lana Belić. Također, 2. mjesto osvojio je odlični kata tim nanbudo kluba Pešćenica u sastavu Lana Belić, Lana Palčić i Sven Barac.  Naši dečki i djevojke uspješni su bili i u disciplini ju randori pa su tako Igor Vojvodić i Vedran Tepavac osvojili drugo odnosno treće mjesto u seniorskoj teškoj kategoriji dok je Lana Belić bila treća u ženskoj seniorskoj (apsolutnoj) kategoriji.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3ddd

Završnu priredbu (finalne borbe i demonstracijski prikazi pred publikom) s odličnim prikazom discipline bo (bo kate i bo randori) obogatili su naši treneri Ivan Roglić i Jurica Gršić, a simpatičan i borben demostracijski prikaz ki nagare kumitea publici su predstavili naši najmlađi članovi, Ivan Vidić i Anton Novosel.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3ce1

Nemojmo zaboraviti da su odličan posao odradili i naši suci, Darko Laktašić i Ivan Roglić, voditeljica sudačkog stola Maida Roglić i na kraju reporter HRT-a Edin Mahmuljin, koji je sa snimateljskom ekipom pratio cijeli event i napravio reportažu posvećenu nanbudo sportu objavljenu na Hrvatskoj televiziji.

WTKA 2018.

U talijanskoj Toskani (Marina Di Carrara) od 30.10. do 04.11. održano je WTKA Svjetsko svestilsko prvenstvo na kojem su sudjelovali mladi natjecatelji iz našeg kluba: Odin Gršić, Lea Jularić i David Zadravec.

Image-1 (1)

Na veliko zadovoljstvo svojih trenera ove mlade klupske nade nastavile su niz odličnih rezultata koje su postizale prethodne generacije. Posebno dojmljiva bila je kategorija u kojoj su nastupili Odin i David (dječaci 10-12god – zeleni i plavi pojasevi): od ukupno 28 natjecatelja iz svih stilova karatea, Odin i David su nakon odrađena 4 iscrpljujuća eliminacijska kruga osvojili drugo i treće mjesto.

Image-1

Također, izvrsna je bila i naša Lea, koja je u kategoriji ;open style; do 16god (do smeđeg pojasa) osvojila odlično treće mjesto. Ovi rezultati svakako su dokaz kako talenta naših klinaca tako i odličnog rada naših trenera, što su prepoznali i međunarodni karate suci koji u pravilu nisu upoznati s nanbudo katama pa je time ovaj uspjeh još i veći.

 

PEŠČENICA IMA 5 SVJETSKIH PRVAKA

Mlada hrvatska kadetska, juniorska i seniorska nanbudo selekcija nastupila je izuzetno uspješno na SP u Dehradunu, Indija, od 27-30.9.

IMG_5300

U disciplini kata kod najmlađih Lea Jularić okitila se zlatnom medaljom dok je Odin Gršić bio srebrni, dok su u kategoriji BO kata zamijenili uloge, Odin je slavio, a Lea bila druga. Zlatni u katama bio je i njihov klupski kolega Sven Barac u kategoriji juniora. Fenomenalna je bila Lana Belić osvojivši zlatnu i srebrnu medalju u disciplinama borbi i srebrnu u katama, te s tri medalje postala najboljom natjecateljicom prvenstva. U ju randori borbama seniora Vedran Tepavac osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 90kg, a slavio je i u ki nagare kumiteu dok je srebrni bio u disciplini nanbudo kumite.

IMG_5302

 

IMG_5303

IMG_5304

Ova mlada ekipe dobro se i provela u egzotičnoj Indiji čemu najbolje svjedoče njihove fotografije :)

NBDK PEŠČENICA SE POJAČAVA…

Najnovi i najmlađi aktivni član Nanbudo kluba Peščenica – Maks Mahmuljin (dok se ne pojavi Gea Gršić :)

IMG_5262

…na slici uz legendarnog trenera Zilhada Mahmuljina (sve sličnosti s prezimenima su slučajna :)………..a tko će koga tu trenirat tek je za vidjet :)

PROMOCIJA PRVOG NARAŠTAJA NANBUDO TRENERA

22.05.2018. , Zagreb – Nakon uspješno završenog programa stručnog obrazovanja i osposobljavanja pri Hrvatskoj olimpijskoj
akademiji, u hotelu Panorama svečano je promovirano 14 novih nanbudo trenera.

IMG_20180525_184521

Tako je Nanbudo klub Pešćenica dobio svoje prve licencirane trenere i vlasnike uvjerenja o osposobljenosti: Ivan Roglić,
Darko Laktašić i Jurica Gršić.

IMG_20180525_184305 IMG_20180525_184432

Školovali su se po programu odobrenom od strane Ministarstva znanosti
i obrazovanja RH u trajanju od 313 školskih sati te su uspješno položili 13 nastavnih cjelina kao i
praktični dio ispita pred komisijom Hrvatske olimpijske akademije. Čestitke svima!

Čestitke svima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zagreb, 24.2.18. – U dvorani Nanbudo kluba Pešćenica održano je prvenstvo Hrvatske u borbama (randori/ju randori) za sve uzrasne kategorije. Ukupna statistika je i ovoga puta na našoj strani. Sa osvojenih 12 medalja najuspješniji smo klub na prvenstvu, a što nas najviše veseli su najmlađe generacije koje su već na svom prvom nastupu osvojile odličja.

IMG_20180224_184637

Posebno su rasturili brat i sestra Zadravec sa osvojenim zlatnim medaljama u svojim kategorijama. Također, sudačka komisija pohvalila je našeg juniora Svena Barca koji je, bez obzira što je osvojio srebro, pokazao najširi spektar nanbudo tehnika.


SAJAM SPORTA ZAGREBAČKI VELESAJAM 06.-08.10.2017.

Ovaj vikend na Zagrebačkom velesajmu održan je Sport fest – sajam sporta i sportske opreme na kojemu je u sklopu demo tima Hrvatskog nanbudo saveza nastupio i podmladak našeg kluba: Odin Gršić, David Zadravec, Lea Jularić i Kaja Antoljak. Naš demo tim u četiri atraktivna nastupa predstavio je nanbudo svim posjetiteljima i ostalim sudionicima i izlagačima.

IMG_3288

Hrvatski nanbudo savez imao je svoj izložbeni štand na kojemu su se mogle dobiti informacije kako o nanbudo športu tako i o treninzima u pojedinim klubovima saveza.

IMG_3291
Također, u sklopu ove manifestacije svi zaintresirani mogli su probati različite sportske aktivnosti, ostvarivati popuste na kupnju sportske opreme i odigrati nagradnu igru o poznavanju nanbudo športa, a pobjednik je dobio na poklon knjigu Petra Turkovića, Uvod u nanbudo.

SVJETSKI NANBUDO KUP MAROKO, CASABLANCA 21-25.09.2017.

U najvećem marokanskom gradu i glavnoj luci na Atlanskom oceanu, Casablanci održan je 5. INF Nanbudo svjetski kup na kojem su u sklopu Hrvatske nanbudo reprezentacije sudjelovali i članovi našeg kluba: natjecatelji Lana Belić i Vedran Tepavac te suci Darko Laktašić i Marijan Solarić.

IMG_3284
Naši natjecatelji su i ovoga puta ostvarili odlične rezultate, pa je tako Vedran Tepavac osvojio dvije zlatne medalje u disciplinama nanbudo kumite i ki nagare kumite te srebro u disciplini ju randori. Lana Belić osvojila je zlatnu medalju u disciplini ju randori te srebrnu u disciplini kata seniorke. Vrlo inovativna i zanimljiva pokazala se odluka organizatora da se dodjela medalja napravi na otvorenome, na jednom od gradskih trgova, kako pred svim sudionicima svjetskog kupa tako i pred građanima Casablance koji su došli pogledati multikulturalni demo prikaz nanbudo športa.

IMG_3283

Prije samog natjecanja održan je i iznimno posjećen seminar za trenere, suce i natjecatelje na kojemu je jedan od voditelja bio i naš trener, hanshi Zilhad Mahmuljin.

Osim službenog dijela, u organiziranoj turističkoj turi posjetili smo glavne znamenitosti ovog hektičnog grada, družili se s domaćinima, kušali specijalitete iz arapskog podneblja te se vratili  prepuni dojmova.

Ljetni seminar na Rabu

Dakle ljeto na Rabu pokazalo je: Nema zime za hrvatski nanbudo.

IMG_2704

Seminar su kao i obično vodili Hanshi Petar Turković i Zilhad Mahmuljin te nas preko biomehanike temeljnih tehnika vodili do vrhunskih sportskih i samoobrambenih vježbi.

IMG_2701

Nakon odličnog polaganja od 8.-1.kyu-a, seminar je završio 19.6., a za 28.6. zakazan je početak tečaja za trenere nanbudoa pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji u Zagrebu.

IMG_2710

U kolovozu počinju pripreme reprezentativaca za Svjetski kup u Maroku kjoi će se održati od 21.-24.9. Želimo dobar ljetni odmor svima i zakazujemo sastanke i početak rada u klubovima već 1.9.

 

Tri zlata, dva srebra i bronca za naš klub

image

Zagreb, 22.5.2017. – Boje našeg kluba na Prvenstvu Hrvatske u borbama (randori i ju randori) za mlađe uzrasne kategorije branili su: Simon Veljković (1. mjesto u kategoriji randori dječaci do 10.god), Kaja Antoljak (1. mjesto u kategoriji randori djevojčice 12-14god), David Zadravec (2. mjesto u kategoriji ju randori mlađi kadeti), Lea Jularić (3. mjesto u kategoriji ju randori mlađe kadetkinje) te Fran Juraj Kajs i Sven Barac (1. i 2. mjesto u kategoriji ju randori kadeti).
Čestitamo svima na osvojenim odličjima, pogotovo Simonu i Kaji na njihovim prvim medaljama!

Međunarodni seminar INF-a

U Zagrebu je 10-12.02.2017. održan međunarodni nanbudo seminar INF-a na kojem su, uz naše nanbudoke, sudjelovale i nanbudoke – naši gosti iz Irana, Indije i Maroka.

DSC04301

Seminar je započeo velikim polaganjem za majstorska zvanja pred međunarodnom komisijom i dirigentskom palicom predsjednika INF-a, g. Mostafe Hlala. Svi kandidati pokazali su izvrsnu pripremljenost, kako tehničku tako i kondicijsku te nam je veliko zadovoljstvo objaviti da je Nanbudo klub Pešćenica dobio dva nova crna pojasa koji su velikim trudom kako na pripremama tako i na samom polaganju pokazali da godine uopće nisu važne, crni pojas 1. DAN Željko Zerec i Željko Postružin; za crni pojas 2. DAN položili su Branimir Antoljak, Marijan Solarić i Vedran Tepavac, za 3. DAN Lana Belić, te za 5. DAN Ivan Roglić. Naš klub dobio je ove godine i tri shihana, istaknuti reprezentativci (svjetski i europski prvaci), suci i treneri promovirani su u 6. DAN: Edo Mahmuljin, Darko Laktašić i prvi ženski shihan INF-a Maja Roglić. Također, želimo posebno istaknuti da je naš trener i izbornik Zilhad Mahmuljin, kojemu i ovako javno zahvaljujemo na svom trudu i vremenu koje je uložio u pripremu kandidata za ovo polaganje, nakon 40 godina u nanbudu ove godine postao hanshi, 8. DAN. Čestitke svima!

DSC04146

Sam seminar se bazirao na natjecateljskim nanbudo disciplinama (nanbudo kumite, ki nagare kumite, ju randori i kate). Na samom kraju seminara održano je i međunarodno natjecanje pa je tako u nanbudo kumiteu pobjedu odnio naš Marijan Solarić, kod ju randori timova pobjedu je ‘za dlaku’ odnio gostujući Maroko, a kako je naš najbolji kataš, Ivan Roglić ozlijeđen i nije mogao nastupiti naš klub nije imao predstavnika u katama (pobjednik je sjajni mladi kataš NBDK Gradec Krešimir Major). U kategoriji kata veterana, 3. mjesto i svoju prvu medalju u katama, osvio je Branimir Antoljak (pobjednik je Indijac, Arvind Kotnala).

DSC04418

Iduće najavljeno druženje je u rujnu ove godine u Maroku, gdje nas očekuju seminar i Svjetski nanbudo kup.

KI NAGARE KUMITE

07.12.2016. u sportskoj dvorani na Pešćenici održan je seminar nove sportske nanbudo discipline, ki nagare kumite, pod vodstvom renshi-a Zilhada Mahmuljina.

dsc03764

Na seminaru su sudjelovali natjecatelji iz nanbudo klubova Pešćenica, Gradec, Vještina i Dubrava. Nakon seminara održano je i prvo eksperimentalno ki nagare kumite natjecanje u kojemu se naš klub pokazao kao najuspješniji s osvojenih ukupno 6 medalja, od čega 3 zlatne (Marijan Solarić, Branimir Antoljak i Ozren Jeličić), 2 srebrne (Sven Barac i Vedran Tepavac) te 1 brončanu (Domagoj Zerec).

dsc03762

Natjecanje je održano u opuštenom i  pozitivnom sportskom  ozračju te se pokazalo da ova atraktivna disciplina ima svoju budućnost . Odličan posao bez ikakvih primjedbi odradili su suci Ivan Roglić, Hrvoje Gotovac, Darko Laktašić i Boris Keber.

1.12. 2016. u sportskoj dvorani „Vinko Bek“ održano je PH u disciplinama ju randori pojedinačno, ju randori ekipno, te kata self defense duo i trio.

Natjecatelji našeg kluba i ovog puta su ostvarili odlične rezultate osvojivši ukupno 10 medalja od čega 5 zlatnih.

image-1-3

(Zlatne su osvojili David Zadravec, Lea Jularić, Domagoj Zerec u seniorskoj teškoj, Domagoj Zerec i Vedran Tepavac u kategoriji self defense duo  te self defense trio u sastavu Edin Mahmuljin, Darko Laktašić i Domagoj Zerec).

image-1
4 srebrne (Odin Gršić, Sven Barac, Vedran Tepavac i i naš ju randori tim u sastavu Marijan Solarić, Vedran Tepavac, Domagoj Zerec, Fran Juraj Kajs) te spletom okolnosti i jednu brončanu, onu Frana Juraja Kajsa koja nam je najteže pala.

image-1-1

Članovi našeg kluba još jedanput su dokazali da su najbolji nanbudo klub u Hrvatskoj i zato čestitke svima!!

 

SEMINAR – RAB, LOPAR 22.-26.06.2016.

Dvadeset i šest godina Hrvatski nanbudo savez organizira svoje ljetne seminare na Loparu u prekrasnom kompleksu hotelskog naselja San Marino. Ove godine seminaru je nazočilo 30-ak nanbudoka uključujući naravno i naš neizostavni klub. Treninzi su se održavali dva puta dnevno, kombinirano na pijesku i u moru što je za razliku od treninga u dvorani itekako dobrodošla promjena, pogotovo treninzi u moru koji su oduševili sve, nadasve najmlađe. Treninge su vodili renshi Petar Turković i renshi Zilhad Mahmuljin uz asistenciju Edina Mahmuljina, Borisa Kebera i Ivana Roglića.
Rab 2016 (7)

Ove godine naglasak je bio na uvježbavanju bazičnih tehnika te tehnika samoobrane. U sklopu seminara održano je i polaganje za učenička zvanja. Članovi našega kluba uspješno su položili: Ozren Jeličić Szorsen za 3. kyu, Sven Barac za 2. kyu, Jurica Gršić za 2. kyu (naš Jurica je za prikazano znanje i pohvaljen od strane komisije za polaganje) te Dalibor Debeljak za 1. Kyu.

Rab 2016 (14)

Da sve ne bi bilo previše službeno pobrinuli su se naši odbojkaši na pijesku koji su svaki dan odigrali po nekoliko tekmi, no napomenimo apsolutnu dominaciju nanbudoka iz Nanbudo kluba Vještina iako je ostatak timova za pokoju pivu kupio pojačanja iz Litve, Njemačke itd. Svi vi koji niste bili ove godine, ne znate šta ste propustili tako da se obavezno vidimo dogodine!!:)

Rab 2016 (19)

Najviše medalja Pešči!!
Ekipa Nanbudo kluba Pešćenica nastupila je jučer na Prvenstvu Hrvatske u katama i potvrdila status najboljeg kluba s osvojenih 10 medalja! Čestitamo svima!!
IMG_8906
Rezultati:
ODIN GRŠIĆ 1. mjesto kategorija dječaci
DAVID ZADROVEC 2. mjesto kategorija dječaci
LEA JULARIĆ 1. mjesto kategorija cicibanke
SVEN BARAC 1. mjesto kategorija kadeti
FRAN JURAJ KAJS 3. mjesto kategorija kadeti
LANA BELIĆ 1. mjesto kategorija seniorke
MIRNA PETROVIĆ 3. mjesto kategorija seniorke
IVAN ROGLIĆ 1. mjesto kategorija seniori
DOMAGOJ ZEREC 2. mjesto kategorija seniori
VEDRAN SEDLAR 3. mjesto kategorija seniori

Proglašeni sportaši godine

Nakon zadnjeg polaganja u godini i prigodnog blagdanskog druženja sinoć, 21.12.15, proglašeni su sportaši godine u izboru Hrvatskog nanbudo saveza za 2015. U kategoriji mlađih uzrasta sportaš godine je Sven Barac, među seniorkama Lana Belić, a za najuspješnijega seniora proglašen je Ivan Roglić.

IMG_7062
Čestitamo! I čestitamo svima koji su položili na polaganju te želimo vam sve najbolje povodom božićnih blagdana!!

ODRŽANO PH U KATA SAMOOBRANI!!

Jučer je u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”, Kušlanova 59a, održano PH u vrlo atraktivnoj kategoriji Kata samoobrana za seniore. Na prvenstvu je sudjelovao veliki broj natjecatelja iz svih klubova. Atmosfera je bila vrlo napeta jer je razlika između natjecatelja završila s vrlo malim bodovnim razlikama što je zapravo obilježje cijelog jučerašnjeg natjecanja.

IMG_6741

Drugo mjesto u kategoriji dvojki iz našeg kluba osvojili su Marijan Solarić Domagoj Zerec. Prvo mjesto u kategoriji trojki osvojili su Darko Laktašić, Edin Mahmuljin i Vedran Sedlar, a drugo mjesto Marijan Solarić, Vedran Tepavac i Domagoj Zerec.

IMG_6740

Bravo cure i dečki

Ovaj vikend održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste i ekipni  ju randori za seniore. Naši klinci i klinceze bili su odlični! U kategoriji do 10 godina Odin Gršić osvojio je prvo, a David Zadrovec treće mjesto.

IMG_6711

Do 12 godina Lea Jularić osvojila je zlatnu medalju. Fran Juraj Kais novi je kadetski prvak, dok je Sven Barac u toj kategoriji bio treći. Seniorski ju randori tim osvojio je drugo mjesto.

IMG_6710

Iako su svi dali sve od sebe, ostavili srce na tatmiju ovaj put posebno moramo pohvaliti nevjerojatno borbenog Odina Gršića i posebno srčanog Frana Juraja Kaisa. Oboijca su pomeli konkurenciju. Bravo dečki!!

Naš trener dobio nagradu za životno djelo!!!

U nedjelju, 23. kolovoza, na gala večeri u splitskom hotelu Atrium dodijeljena su priznanja i promovirani novi počasnici četvrtog izdanja internacionalne Kuće slavnih borilačkih vještina pod nazivom „Atrium International Hall of Fame of Martial Arts“, među kojima bio je i naš trener Zilhad Mahmuljin.

DSC02295

Četvrtu godinu zaredom odlukom Bord Masters Mebers (11 majstora iz 11 država svijeta, nositelji najmanjeg zvanja 6. Dan u bilo kojoj međunarodno priznatoj borilačkoj vještini), temeljem zaprimljenih nominacija u svakoj zasebnoj kategoriji odlučeno je tko su novi članovi Atrium Hall of Famea.

DSC02308

Naš trener primio je nagradu za životno djelo „Golden Life Achievement Award“ koja se dodjeljuje u znak priznanja i časti za osobit doprinos razvoja borilačkih vještina te razvoju pojedinih područja športa, od tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, športsko-rekreacijskih aktivnosti do razvoja određenog športa ili športa u cijelost.

DSC02298

Na ceremoniji u nedjelju primljeno je novih 13 počasnika i dvije organizacije – Jerome Le Banner (Francuska), Dževad Poturak (BiH), Kevin Pell (Engleska), Slaven Planinić (BiH), Paul Master Tang (Italija), Stevo Mentus (Hrvatska), Jose Luis Montes (Španjolska), Rusel Mahmedov (Azerbejdžan) Zilhad Mahmuljin (Hrvatska), Srđan Ratković (Srbija), Ivan Gluhak (Hrvatska) Tselestin Tsyhktsinskiy (Rusija) i Vitor Lagarto (Portugal).

DSC02288

Slavni nizozemac Ernesto Hoost promoviran je za ambasadora splitske Kuće slave-Atrium Hall of Fame borilačkih sportova i djelatnika povezanih s tim sportovima.

Održan tradicionalni ljetni seminar na Rabu

fotografija 1

Tradicionalni ljetni nanbudo seminar jedan je od dva obvezna seminara za članove Hrvatskog nanbudo saveza.  Održao se i ove godine u mjesecu lipnju i to od 20.-25.6. 2015. Naši članovi su i ove godine sudjelovali  na seminaru, a Odin i Jurica Gršić uspješno su položili za viši stupanj.

fotografija 2

Kao i svake godine, uz naporne treninge, svi su se zabavili sudjelujući u kreiranju pozitivne energije zajedno sa mnogim nanbudokama na plaži Livačina u prekrasnom okružju rapskog akvatorija. Seminar su, također po tradiciji, vodili najbolji hrvatski učitelji nanbudoa: Renshi Petar Turković 7. Dan i naš trener Renshi Zilhad Mahmuljin 7. Dan uz asistenciju hrvatskih reprezentativaca, svjetskih i europskih prvaka u nanbudo sportu.

fotografija 3

Održano polaganje za učenička zvanja

fotografija 2
U ponedjeljak (15.6.) održano je polaganje u našoj dvorani. Čestitamo svima, a posebno našima,  bravo Lea, David, Odin, Saša, Fran i Hekata. Upravo je Hekata, zajedno sa Željkom Antunovićem iz NBDK Dubrava i Željko Karafin iz NBDK Gradec, pohvaljena zbog svoj izvrsnog znanja, čestitamo.
fotografija 1


Održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u katama

IMG_5027

14.6.2015. održano je i posljednje natjecanje u ovoj sezoni, PH u katama (shoshin katama za mlađe uzraste) i katama sa štapom. I ovoga puta, Nanbudo klub Pešćenica pokazao je da ima najkvalitetnije i najspremnije natjecatelje te smo po broju osvojenih medalja bili najuspješniji klub na natjecanju. Čestitamo svima i želimo uspješno završno polaganje za nanbudo pojaseve koje će se večeras održati u našem klubu.
1. mjesto shoshin kata cicibani
David Zadrovec
3. mjesto shoshin kata cicibani
Odin Gršić
IMG_5021
1. mjesto shoshin kata cicibanke
Lea Jularić
IMG_5022
1. mjesto kata/bo kata mlađi kadeti
Sven Barac
3. mjesto bo kata mlađi kadeti
Fran Juraj Kajs
IMG_5026
2. mjesto kata/bo kata seniorke
Lana Palčić
1. mjesto kata/bo kata seniori
Ivan Roglić
3. mjesto kata seniori
Domagoj Zerec
IMG_5025
3. mjesto bo kata seniori
Vedran Tepavac
IMG_5024


Hrvatska nanbudo reprezentacija postigla izvanredne rezultate

Od 6-11.5.2015. održan je najprije međunarodni nanbudo seminar, a potom 4. INF nanbudo svjetski kup u Turskom Istanbulu. Članovi našeg kluba pod vodstvom svog trenera i izbornika Zilhada Mahmuljina te suca Marijana Solarića ostvarili su izvrsne rezultate:

DSC00475

  1. mjesto kate seniori

Ivan Roglić

DSC00528

  1. mjesto kumite seniori, teška

Vedran Tepavac

DSC00432

  1. mjesto ju randori seniori, teška

Domagoj Zerec

  1. mjesto kate mlađi kadeti

Sven Barac

  1. mjesto ju randori seniori, srednja

Igor Vojvodić

DSC00500

Čestitke svima!!!!


Bravo klinci!

U subotu 25.4.2015. održano je Prvenstvo Zagreba u randori/ju randori borbama za mlađe uzrasne kategorije. Naši najmlađi natjecatelji vrlo su uspješno odradili svoje prve nastupe i okitili se prvim medaljama. Evo rezultata:

Kategorija cicibani:

  1. mjesto David Zadrovec
  2. mjesto Odin Gršić

David i Odin

Kategorija cicibanke:

  1. mjesto Lea Jularić

Lea

Kategorija mlađi kadeti:

  1. mjesto Sven Barac

Sven

Čestitke svima!


Sretan rođendan treneru!!

Zagreb, 2.12.14
. – Renshi Zilhad Mahmuljin jučer je proslavio svoj 60. rođendan! Svima koji su došli na trening i time mu simbolično pokazali zahvalnost za sve što nas je naučio hvala Vam od srca, a renshi – SRETAN ROĐENDAN još jednom!!

Naš Darko je uplovio u bračne vode, čestitamo i sve najbolje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Darko i Anamarija Laktašić

Hrvatska nanbudo reprezentacija postigla izvanredne rezultate


Na odlično organiziranom 3. Svjetskom nanbudo kupu za seniore i paralelno održanom SP za kadete/juniore u Turskoj (Istanbul), hrvatska je nanbudo reprezentacija postigla izvanredne uspjehe i po ukupnom broju zlatnih medalja svrstala se odmah do najbolje, selekcije Maroka.

Posebno možemo biti zadovoljni jer smo uzeli zlatne medalje u najatraktivnijim demo kategorijama za juniore i seniore, u ženskim borbama te u kraljevskoj i najjačoj disciplini prvenstva – muškim seniorskim katama. U velikoj borbi u finalu, Ivan Roglić bio je u pripetavanju, za zericu bolji od Marokanaca Mustafe Boumye i Markousa Rachida. Uz Maroko i Hrvatsku istakli su se brojni mladi Turski natjecatelji koji su izuzetno napredovali i osvojili prve medalje za Tursku. Prve medalje i to ne bilo kakve, već odmah zlatne, u svom prvom nastupu na međunarodnim nanbudo natjecanjima osvojili Svjetski kup ponudio je i promociju eksperimentalne discipline nanbudo kumite, koja je u potpunosti ispunila očekivanja.

Na skupštini INFa, koji je održana za vrijeme SV. Kupa, odlučeno je da nanbudo kumite od slijedećeg natjecanja postaje službena disciplina na međunarodnim nanbudo natjecanjima. Skupština je bila izborna, pa su predsjednik Hlal, glavni tajnik Turković i član izvršnog odbora Gaće, dobili nove mandate do 2018 godine, dok su za nove članove (sada na 5 članova) proširenog IO, izabrani Turčin Saih Cam i Indijac Arvind Kotnala.

Održano Otvoreno prvenstvo Zagreba u disciplinama borbi


Prošle subote, 12. ožujka 2014., u velikoj dvorani Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”, Kušlanova 59a, održano je Otvoreno prvenstvo Zagreba u disciplinama borbi (randori i ju randori) za sve dobne kategorije. Izrazito nam je zadovoljstvo što smo u randori kategorijama dobili nove, borbene natjecatelje za koje vjerujemo da će se u budućnosti profilirati u kvalitetne ju randori natjecatelje. U mlađim kategorijama su dominirali natjecatelji iz Nanbudo klubova Vještina i Maksimir dok su seniorskim kategorijama dominirali natjecatelji Nanbudo kluba Pešćenica. Najzanimljivija borba dana koju smo imali prilike vidjeti odvila se između Ivana Zovka (NBK Maksimir) i Vedrana Sedlara (NBK Pešćenica) u kojoj je pobijedio Vedran Sedlar nakon dva produžetka. Ovaj put možemo pohvaliti evidentan napredak Marine Anterić (NBK Maksimir) koja je uvjerljivo pobijedila u kategoriji seniorki. Svi reprezentativci koji se pripremaju za nastup na predstojećem Svjetskom kupu u Turskoj su prikazali zadovoljavajuću razinu forme.

Održano polaganje za učenička zvanja

Dana 02. 04 2014. u SŠD. Peščenica pred komisijom Hrvatskog Nanbudo Saveza: Zilhadom Mahmuljinom 7. dan, Edinom Mahmuljinom, Darkom Laktašićem i Borisom Keberom 5. dan održano je polaganje za učenička zvanja. Polaganju je nazočilo pedesetak kandidata iz zagrebačkih klubova.
Posebno veseli činjenica da se pojavio veliki broj djece kojima je ovo bilo prvo polaganje, a priljev novih mladih članova svakako veseli. Komisija je zaključila kako je ovo polaganje bilo jedno od boljih u zadnje vrijeme, a za kvalitetan rad pohvaljeni su sljedeći kandidati: Marta Telebuh, Dražen Perić, Jurica Gršić, Ines Alimović i Lana Palčić.

ODRŽANO PH U DISCIPLINAMA KATA SAMOOBRANA / JU RANDORI / RANDORI / JU RANDORI TIM ZA 2013.

Dana 17. studenog 2013., u velikoj dvorani Centra za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”, Kušlanova 59a, održano je PH u disciplinama Kata samoobrana / Ju randori / Randori / Ju randori tim za sve dobne kategorije. Na prvenstvu je sudjelovao veliki broj natjecatelja iz svih klubova. Ujutro smo započeli sa vrlo atraktivnim kategorijama u disciplini Kata samoobrana, vIdjeli smo i zanimljive borbe u pojedinačnim kategorijama, a vrhunac je bila kategorija Ju randori tim gdje je atmosfera bila vrlo napeta jer je većina borbi završila sa vrlo malim bodovnim razlikama što je zapravo obilježje cijelog današnjeg natjecanja. Posebno možemo istaknuti natjecatelje Nanbudo kluba Peščenica Alena i Ines Alimović koji su prikazali izuzetnu borbenost i želju te veliki napredak kroz ispravan pristup trenažnom procesu, a što je u konačnici nagrađeno prvim ozbiljnim seniorskim rezultatima.

Veliki uspijeh naših sportaša

Hrvatska Nanbudo reprezentacija vratila se sa svjetskog prvenstva sa preko 20 osvojenih medalja, što je najuspiješniji nastup naših sportaša do sad!

Prvih dana studenog u Italiji je u organizaciji WTKA/INF-a, održano 5. Nanbudo SP. Na ovom multisportskom događanju, ove je godine sudjelovalo rekordnih 5000 natjecatelja iz preko 100 zemalja. Svjetska prvenstva održana su u karateu, taekwondou, nanbudou, kung fu disciplinama, kick boxingu, full contactu, i mnogim drugima. Ovaj model korištenja fantastične logistike koju osigurava WTKA, svake godine privlači sve veći broj međunarodnih borilačkih federacija i brojne sportaše.Hrvatski tim ove je godine sudjelovao sa natjecateljima u kategorijama od mlađih kadeta do seniora.Postignuti su fantastični rezultati, a posebno treba istaknuti rezultat  Ivana Roglića koji je unatoč ozljedi koljena osvojio zlatnu medalju u kategoriji kata open u žestokoj konkurenciji vrhunskih natjecatelja.

Članovi kluba s reprezentacijom započeli pripreme za SP u Italiji

Zagreb, 22.9.13. – U tijeku su pripreme juniorske i seniorske selekcije za SP u Italiji koje počinje krajem listopada. Izbornik Zilhad Mahmuljin uz svakodnevne treninge u dvorani i teretani, redovno vodi sve kandidate za reprezentaciju pješke na Sljeme, gdje se potom održava i dobar trening istezanja te trening kata. Tako je bilo i ove subote, a nakon treninga održana je i zanimljiva nogometna utakmica između dvije podjednake muško/ženske ekipe koje su odabrali kapetani Edin Mahmuljin i Darko Laktašić . Darkova ekipa teško je izvojevala pobjedu 3:2, a posebno su bili zanimljivi dueli braće i sestara Major, Antunović i Alimović koji su igrali za suprotne ekipe. Revanš  slijedi.

ČLANOVI KLUBA SJAJNI NA BO PRVENSTVU HRVATSKE

Dana 26. svibnja 2013., u prostorijama Nanbudo kluba Gradec, Kušlanova 59a, održano je prvenstvo Hrvatske u BO disciplinama kata i randorija za sve dobne kategorije. Na prvenstvu je sudjelovao veliki broj natjecatelja u svim dobnim skupinama.

Iako još uvijek službeno kadetkinja, Ines Alimović osvojila je srebro u seniorskoj BO kata kategoriji. Alen Alimović bio je najbolji junior te sjajni treći  u seniorskoj BO kata kategoriji, te srebrni u BO randoriju u juniorskoj kategoriji. Sad već tradicionalno zadnjih nekoliko godina najbolji hrvatski senior u katama, Ivan Roglić osvojio je prvo mjesto u seniorskoj kategoriji BO kata.

Natjecanja u BO disciplinama su zapravo najmlađa natjecanja u programu, te nam je uvijek veliko zadovoljstvo vidjeti kako natjecatelji napreduju iz natjecanja u natjecanje i sve sigurnije, eksplozivinije i atraktivnije izvode tehnike sa BO-om (dugi štap). Posebno atraktivno je bilo u kategoriji BO randori (borbe sa štapom) obzirom da su natjecatelji potpuno zaštićeni oklopima i kacigama, pa ne postoji prostor za bilo kakvu nesigurnost prilikom izvođenja tehnika, te dolazi do izražaja maksimalna eksplozivnost. Čestitamo svim natjecateljima na izvanrednim rezultatima.

OTVORENO SVJETSKO PRVENSTVO U KATAMA

ITALIJA, VERONA 2.- 3. 03. 2013. – U talijanskoj Veroni u organizaciji F.E.K.D.E. održano je svjetsko prvenstvo u katama za sve uzrasne kategorije. Natjecalo se oko tisuću natjecatelja iz 23 zemlje. Hrvatski nanbudo predstavljala je mala, ali iznimno uspješna  kadetsko-juniorska ekipa koja je sa sobom donijela tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Izvanredan uspjeh postigle su naše juniorke Ines Alimović i Lana Palčić. Osvojile su prvo odnosno drugo mjesto u kategoriji juniorki 14-16god do zelenog pojasa i prvo mjesto u disciplini kate duo.

U kategoriji  mlađih kadeta  do 14god (do zelenog pojasa) briljirao je iznimno talentirani Sven Barac osvojivši  prvo mjesto i svoju prvu veliku međunarodnu medalju dok je njegov kolega, također  talentirani kataš Željko Antunović,  u istoj kategoriji ovaj puta ostao bez medalje.

Ovo natjecanje je dokazalo da hrvatski nanbudo  treneri itekako kvalitetno rade s mladim uzrastima i da je pred ovim klincima svijetla natjecateljska budućnost.

Naši natjecatelji osvojili 7 medalja na prvenstvu Hrvatske!

U subotu, 24.11.2012. u Zagrebu održano je još jedno prvenstvo Hrvatske u randori i ju randori borbama za sve uzrasne kategorije na kojem su natjecatelji Nanbudo kluba Pešćenica osvojili ukupno 7 medalja. Naši reprezentativci Vedran Sedlar i Igor Vojvodić, kako i dolikuje svjetskim prvacima pomeli su konkurenciju i potvrdili status najboljih u lakoj odnosno teškoj seniorskoj kategoriji.

Domagoj Zerec, Igor Vojvodić i Marijan Solarić

Hrabra Ines Alimović nastupila je i u svojoj, juniorskoj kategoriji, ali i u seniorskoj te je osvojila dva odličja, zlato i broncu. Srebro u kategoriji juniorki osvojila je Lana Palčić, a broncu u teškoj kategoriji na svom prvom i odličnom nastupu osvojio je Marijan Solarić. Naš najmlađi predstavnik, Dominik Beti osvojio je srebro u kategoriji mlađih kadeta.

Iva Tutiš, Ines Alimović i Lana Palčić

NANBUDO SVJETSKI KUP – Indija, Mussoori 17. – 20. 5. 2012

Kada su 12. 5. 2012 članovi Hrvatske nanbudo reprezentacije te suci i treneri krenuli vlakom
sa zagrebačkog glavnog kolodvora (kako i priliči tzv. malim sportovima ) nisu ni slutili da će se njihovo
dugo iščekivano putovanje unatoč pripremama, cijepljenjima te savjetima liječnika pretvoriti u pravu
avanturu (dugu trideset i šest sati). Prvi udar na naš početni entuzijazam doživjeli smo već na
prohladnom aerodromu u Budimpešti (svi odjeveni u laganu ljetnu odjeću jer idemo u Indiju na plus
45°C) gdje smo nakon 7h „drndanja“ vlakom još toliko proveli po tvrdim klupama i podovima glavnog
Mađarskog aerodroma čekajući svoj let za Amsterdam i tek nakon toga za New Delhi.

Nakon osmosatnog leta Amsterdam – Delhi, nespavanja i promjene zone umjesto dogovorenog hotelskog
mini busa, nas devetero i sve naše torbe i ruksake čekala su nas dva mala auta s dva vozača – za naše
pojmove nemoguće je utrpati toliko ljudi i prtljage u tako mali prostor, no poslije tokom našeg
boravka u Indiji vidjet ćemo da smo se još i komforno prevezli . Naše prvo odredište bio je Paharganj,
dio Indijske prijestolnice gdje smo se istu večer susreli sa zapanujućim kaosom na ulicama (ako se
iste tako mogu nazvati), strahovitom prljavštinom, smradom balege, ogromnim hrpama smeća koje
ljudi i životinje zajedno prekapaju u potrazi za hranom ili tko zna čime.
Prespavavši u relativno solidnom hotelu s tri napuhane zvjezdice (s hotelskog prozora smo gledali na beskućnike koji spavaju
na svojim štandovima s hranom) morali smo pristati na začinjeni Indijski doručak (igrajući na sigurno
brzo smo se dosjetili maminih sendviča i raznih grickalica koje smo ponijeli iz Zagreba). Nakon dva
sata pregovaranja i cijenkanja pronašli smo agencijski prijevoz za obilazak Delhija i unatoč prvim
šokantnim dojmovima pokazalo se da je Indija zemlja velikog kulturnog naslijeđa i da itekako ima što
ponuditi svojim gostima: od prekrasnih hinduističkih hramova do različitih spomenika pod
unescovom kulturnom baštinom, India Gate (spomenik žrtvama 2. svjetskog rata),rezidencije
predsjednika i premijera do prekrasnog Lotus-ovog hrama te Humayunove grobnice i Qutub Minara.
Posjet Agri i čuvenom Taj Mahalu posebna je avantura koja je počela u 5:30 ujutro kada smo se
potrpali u motorne rikše i prevezli do željezničkog kolodvora . Vlak je bio ‘preklimatiziran’ (u vlaku
10°, a vani 40°) no sasvim solidan, ali krajolik kojim smo se vozili na trosatnom putu do Agre bio je
šokantan. Svjedočili smo strašnim uvjetima u kojima ljudi žive i rade, ogromnim hrpama smeća i
ulicama po kojima teku otpadne vode i fekalije… pa onda u svom tom kaosu prekrasni hram ili
moderna građevine zapadnog tipa (koja kao da je tu nekom silom neprirodno umetnute), ali eto to je
Indija sa svim njezinim kontrastima!
Vidjeti žene i djevojčice kako na glavama nose velike košare pune kamenja kojim uređuju prugu i oko nje naizgled besmisleno prebacuju kamenje s jedne strane
na drugu, ravnaju ga i grabljaju rukama dok nekoliko centimetara od njih jure vlakovi, a one kao da ih
ne vide, za naše poimanje ujedno i otužno i nevjerojatno. U Agri nas je dočekao temperaturni šok (za
nas nezamislivih 45°) te masa ljudi koja nas je navlačila na sve strane nudeći nam sve i svašta. U
konačnici smo pristali uzeti dva taxi-ja koja su nas vozila cijeli dan našeg boravka za otprilike 15kn po
osobi. Tai Mahal, jedinstven i neponovljiv (cijena ulaznice 80kn tj. sto puta više za strane turiste nego
za domaće ljude), impozantan i vrijedan našeg truda.
Nažalost, pravi doživljaj i uživanje u viđenom pokvarila je zaista nevjerojatna vrućina, a u cijelom kompleksu ne može se kupiti voda i morate
hodati bosi tako da se ovaj dugo očekivani dan pretvorio u borbu za preživljavanje. Jednako
impresivan bio je posjet turističkom gradu Haridwaru na svetoj rijeci Ganges gdje smo se susreli s
velikom masom hodočasnika iz cijeloga svijeta.
Naše konačno odredište, planinski gradić Mussoori, turističko je mjestašce u podnožju Himalaja gdje smo prisustvovali međunarodnom nanbudo
seminaru i natjecanju.
U izuzetno prijateljskoj i pozitivnoj atmosferi održano je natjecanje svjetskog
kupa na kojemu je član našeg kluba i naš najbolji kataš, Ivan Roglić osvojio 2 zlatne medalje (kata
seniori i kata s oružjem seniori) i time postao najbolji natjecatelj prvenstva dok je Igor Vojvodić u
kategoriji kata dijelio 3. mjesto sa odličnim Indijcem Santosom i sve nas ugodno iznenadio.
Hvala Indijskoj nanbudo federaciji što nas je ovako prekrasno ugostila, svima nama bilo je ovo nezaboravno
iskustvo koje ćemo idući puta nastojati ponoviti u još većem broju!

BO PRVENSTVO HRVATSKE

31.3.2012. u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u formama sa štapom (BO) za sve uzrasne kategorije. Članovi našeg kluba ostvarili su veliki uspjeh osvojivši ukupno 9 medalja.

Filip Kovač, prvi s lijeve strane

Najveće iznenađenje bio je 12-godišnji Filip Kovač kojemu je ovo bilo prvo natjecanje , ali je svojim nastupom i zanshinom oduševio kako suce tako i publiku te je osvojio 2. mjesto u kategoriji mlađih kadeta. U kategoriji kadetkinja slavila je naša Ines Alimović svojim vrlo dobrim nastupom dok je Lana Palčić u istoj kategoriji osvojila 2. mjesto.

Ines Alimović

U najjačoj kategoriji, bo kate za seniore, iznenađenje nam je priredio izvrsni Vedran Sedlar, etablirani kataš koji je prvi puta nastupio u ovoj kategoriji te je svojim nastupom obranio naslov za Pešćenicu koji je prošle godine odnio njegov reprezentativni kolega, Ivan Roglić.

Vedran Sedlar

Naša Mirna Petrović i ovoga je puta zauzela 2. mjesto u kategoriji kata. U kategoriji kata za juniore, Alen Alimović i Oskar Krstić osvojili su 2. odnosno 3. mjesto međutim u kategoriji borbi sa štapom slavio je nikad bolji Oskar Krstić, veliko iznenađenje ove discipline.

Sljedeće natjecanje Hrvatskog nanbudo saveza održat će se u kategoriji borbi (randori i ju randori) za sve uzrasne kategorije 21.4.2012. u Zagrebu.

Održan još jedan vrhunski nanbudo bo seminar!

U Zagrebu je održan još jedan vrlo zanimljiv bo seminar pod vodstvom trenera našeg kluba, iskusnog renshi-ja Zilhada Mahmuljina. Na seminaru je sudjelovalo oko 60 nanbudo vježbača iz cijele Hrvatske. I ovoga puta ugostili smo i drage nam prijatelje iz wing chuna, juda i ju jitsu-a koji su se odlično snašli.

Svrha seminara bila je unapređivanje bo znanja vježbača. Mlađi su učili svoje prve bo korake, dok su stariji svladavali naprendni bo program. Naučeno znanje ćemo provjeti na nadolazećem prvenstvu Hrvatske po bo kategorijama koje će se održati 31.3.2012. u Zagrebu.

Vijesti

ODRŽAN VELIKI NANBUDO SEMINAR POD VODSTVOM  SENSEI JEAN FRENETTEA!

Gost Hrvatskog nanbudo saveza, po prvi je put bio sensei Jean Frenette 8. dan, bivši svjetski prvak u više borilačkih športova.


Sensei Frenette, počeo je svoju karijeru u sankukai-u, potom je vježbao nanbudo, zatim sankudo, a nakon toga krenuo je putem istraživanja tehnika iz spomenutih vještina te proveo godine u Japanu i na Okinawi, vježbajući pod paskom direktnih potomaka iskonskih okinawljanskih škola, te provodeći godine u zen hramu trenirajući zen i budo. Metode stretchinga koje je prezentirao sensei Frenette, bile su nešto sasvim novo za naše športaše i trenere i nešto što će uvelike promijeniti način treninga naših športaša.
Sensei Frenette bio je gost na Super Demo turniru. Demonstrirao je izvornu Seipai katu kojom su svi uzvanici i športaši bili oduševljeni. Bio je počašćen sa predajom diploma i medalja pobjedničkim timovima gdje je 1.mjesto zauzeo Hrvatski nacionalni karate tim sa razlikom samo od 0.1 bod u borbi protiv Hrvatskog nacionalnog nanbudo tima u sastavu Darko Laktašić, Edin Mahmuljin i Vedran Sedlar. Sva trojca su članovi NBDK Pešćenica.

EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE!
Dana 21. 12. 2011. u dvorani našeg kluba (ŠŠD Peščenica, Ul. grada Gospića 1) održano je posljednje nanbudo natjecanje u 2011 godini. Na programu su bile kategorije: ekipni ju randori, kata bunkai duo te kata bunkai trio.


U ekipnom ju randoriju koji je već dugi niz godina ‘naša’ kategorija šesti puta zaredom, i ovoga puta favorizirana ekipa našeg kluba postala je ekipnim prvakom Hrvatske. U sastavu Alimović, Gubić, Antoljak, Sedlar, Vojvodić uspjeli smo tek nakon produžetaka pobijediti odličnu mladu ekipu nanbudo kluba Vještina te tako obraniti naslov dok je u borbi za treće mjesto Dubrava pobijedila ekipu Maksimira i tako po prvi puta osvojila odličje u ovoj atraktivnoj kategoriji.


U kategoriji kata bunkai duo nismo imali svoje predstavnike dok su u disciplini kata bunkai trio slavili članovi nanbudo kluba Maksimir, a naš mladi tim u sastavu Krstić, Alimović, Gubić osvojio je 3. mjesto.
Domaćin natjecanja, Nanbudo klub Peščenica na kraju je proglasio najbolje športaše kluba u 2011. god. i to su, u mlađim kategorijama Ines Alimović, te u seniorskoj konkurenciji Igor Vojvodić.


Na kraju ovog lijepog športskog druženja tradicionalno smo organizirali prigodno druženje uz kolače i sokove te tako priveli kraju još jednu uspješnu sezonu kako za članove Nanbudo kluba Pešćenica tako i za Hrvatski nanbudo savez.

BO PRVENSTVO  HRVATSKE

Dana 26.11.2011. u Zagrebu je održano prvo BO NANBUDO PRVENSTVO HRVATSKE u disciplinama bo shihotai, bo kata i bo randori za sve uzrasne kategorije (BO = dugi štap).

U disciplini bo shihotai izvrsna je bila naša kadetkinja Ines Alimović te je osvojila 2. mjesto dok je u kategoriji bo kata pobjedu odnio naš najbolji kataš, senior Ivan Roglić (treći u istoj disciplini na posljednjem svjetskom prvenstvu).

U najatraktivnijoj disciplini – bo randori, junior Alen Alimović osvojio je brončanu medalju, a u kategoriji bo kata seniorki Mirni Petrović pripala je bronca. Pokazalo se da je ova relativno nova disciplina u nanbudo programu i sistemu natjecanja izuzetno atraktivna kako za natjecatelje tako i  za publiku pa će tako široj publici biti predstavljena na međunarodnom Božićnom nanbudo turniru (15-17.12.2011.) u Kušlanovoj 59a u Zagrebu.

Natjecatelji NBDK Pešćenica u Hrvatskoj i dalje “vladaju”!

19.11.2011. održano je nanbudo prvenstvo Hrvatske u randori i ju randori borbama za 2011. godinu za sve uzrasne kategorije. Natjecatelji NBDK Pešćenica već dugi niz godina ‘vladaju’ seniorskim kategorijama pa su tako i ove godine polučili izvrsne rezultate: Mirna Petrović osvojila je 3.mj., Domagoj Gubić također je bio treći u teškoj seniorskoj kategoriji, a naši najbolji natjecatelji i reprezentativci Vedran Sedlar (laka kat.) i Igor Vojvodić (teška kat.)  plasirali u se u finale u svojim kategorijama koje će se održati na tradicionalnom Božićnom nanbudo seminaru u prosincu ove godine. U kategoriji kadetkinja 3mj. osvojila je Lana Palčić dok je najsjajnije odličje osvojila marljiva i borbena Ines Alimović.

Naš junior, Oskar Krstić ostao je ovoga puta bez medalje, ali zaslužuje sve pohvale za izvrstan nastup. U istoj kategoriji i jakoj konkurenciji Alen Alimović osvojio je 3. mjesto.

Čestitke svima!

Nanbudokama Pešćenice 3 zlata i srebro!

U organizaciji Međunarodne nanbudo federacije (INF) i najveće svjetske mulitiborilačke organizacije (WTKA), održano je drugo INF nanbudo svjetsko prvenstvo u Marina di Carrari u Italiji, od 25-30. Listopada 2011.

Na ovom velebnom borilačkom natjecanju na kome se uz fenomenalnu logistiku organizatora na više svjetskih prvenstava koja se odvijaju na 45 borilišta, paralelno natječe preko 3000 natjecatelja iz gotovo 90 zemalja sa svih kontinenata.

Hrvatski reprezentativci i članovi kluba Darko Laktašić, Vedran Sedlar, Ivan Roglić i Edin Mahmuljin i ove godine ostvarili su kontinuitet izvrsnih rezultata na  seniorskom svjetskom prvenstvu osvojivši 3 zlatne i jednu srebrnu medalju.

Članovi kluba nastupili na danu Hrvatskog olimpijskog odbora!

Pogledajte video HOO

U subotu, 10.9. Hrvatski olimpijski odbor, proslavio je 20. godišnjicu osnutka velikom priredbom na Jarunu na kojoj su nastupili i prezentirali svoje športove brojni hrvatski športski savezi. Među najatraktivnijima bio je svakako prikaz nanbudo športa u organizaciji našeg saveza, koji je usput rečeno bio prvi i jedini savez koji je između 1993.-1997. organizirao športske priredbe (prikazi svih borilačkih športova i vještina) u čast proslave dana HOO-a.

DARKO LAKTAŠIĆ POLOŽIO ZA STUPANJ CRNOG POJASA 5. DAN

Nakon završenog svjetskog kupa Darko Laktašić pristupio je polaganju za 5. Dan pred internacionalnom ispitnom komisijom INF-a.

Zajedno s Borisom Keberom i Švicarcem Matrabom kandidatom za isti stupanj, demonstrirali su vrhunsku športsku vještinu i zadivili ostale kandidate, stručni auditorij, ali i gledatelje-prolaznike,  koji su se sakupili na ogradi športskog kompleksa Ouled Ziane u Casablanci, gdje se održalo natjecanje Svjetskog kupa, a kasnije i polaganje za majstorska zvanja. Pljesak na otvorenoj sceni govorio je više od riječi, a naši su majstori pokazali zašto je hrvatski nanbudo najcjenjeniji i najuspješniji u svijetu.

NANBUDOKE PEŠĆENICE OSVOJILI ČETIRI ZLATA NA SVJETSKOM KUPU U MAROKU!

Članovi našeg kluba vratili su se iz Kraljevine Maroko sa turističko-natjecateljskog putovanja. Sa osmodnevne ekspedicije došli su puni impresija. Prva destinacija bio je ‘crveni grad’, Marrakech, u kojem su se po prvi puta upoznali sa arapskom tradicijom cjenjkanja, a boravak su začinili noćenjem u prekrasnom Riadu u Medini kako bi se što bolje uklopili u marokansku kulturu.

Nanbudo klub Pešćenica u Marakechu

Potom su se uputili u marokansku pustinju gdje su se okušali u jahanju deva i vožnji quadova po pješčanim dinama. Noćili su u berberskom bivouac šatoru te uživali u tradicionalnoj marokanskoj kuhinji, couscous-u i tagine-u.

Članovi NK Pešćenica u pustinji

Drugi dio putovanja obilježio je posjet gradu Casablanci i biseru Maroka, džamiji Hassana II, kao i INF seminar pod vodstvom iskusnih renshi-ja Mahmuljina, Turkovića i Hafida te ono najvažnije, INF Svjetski kup. Članovi našeg kluba i ovoga su puta postigli izvrsne rezultate: Ines Alimović osvojila je 2.mj u katama i 3.mj u borbama; Alen Alimović osvojio je 2.mj u borbama; Lana Palčić osvojila je 1.mj u katama.

Ivan Roglić osvojio zlato u katama

Naš najbolji kataš, Ivan Roglić, osvojio je zlatnu medalju u katama i ostavio iza sebe vrsnu konkurenciju.

Teškaš Igor Vojvodić osvojio je zlato u borbama dok su duo (Ivan Roglić, Igor Vojvodić) i trio (Edin Mahmuljin, Darko Laktašić, Vedran Sedlar) ekipe u kategoriji demonstracija osvojile drugo i prvo mjesto.

KLIKNITE NA LINK I POGLEDAJTE VIJEST NA DNEVNIKU.HR:

NANBUDOKA PEŠĆENICE NOVINAR NOVE-TV

Na kraju, zahvaljujemo organizatoru na svom trudu i na svoj pomoći te se iskreno nadamo da će ovakvih druženja i putovanja biti sve više!

Nanbudoke Pešćenice s prijateljima iz Marokanske reprezentacije

ODRŽAN BO SEMINAR!

POGLEDAJTE VIDEO! BO SEMINAR

Dana 6.3.2011. u Zagrebu je održan još jedan vrlo zanimljiv bo seminar pod vodstvom iskusnog renshi-ja Zilhada Mahmuljina. Na seminaru je sudjelovalo oko 60 nanbudo vježbača iz Zagreba i okolice, ali ovoga puta ugostili smo i drage nam prijatelje iz wing chuna, juda i ju jitsu-a koji su se odlično snašli.

Najavljujemo i natjecanje u bo kategorijama za sve uzrasne skupine – raspis natjecanja slijedi po klubovima kroz nekoliko dana.

BOŽIĆNI NANBUDO TURNIR NA PEŠĆENICI!!

U dvorani ŠŠD Pešćenica održano je posljednje nanbudo natjecanje u ovoj godini kojim smo okrunili iznimno uspješnu sezonu.

Po prvi puta u našoj zemlji održano je prvenstvo Hrvatske u vrlo atraktivnim disciplinama kata bunkai duo (self defense duo) i kata bunkai tim (self defense tri i više natjecatelja).

Publika u dvorani bila je oduševljena odličnim nastupima u obje discipline, a pobjedu su odnijeli iskusni natjecatelji iz Nanbudo kluba Pešćenica – u kategoriji kata bunkai duo Ivan Roglić i Igor Vojvodić, a u kategoriji tim Edin Mahmuljin, Vedran Sedlar i Darko Laktašić, višestruki osvajači odličja sa svjetskog prvenstva u Toskani u istim disciplinama unazad tri godine

Održano je također i prijateljsko ekipno natjecanje u disciplini borbi za najmlađe uzraste.  Najbolje rezultate polučili su najmlađi natjecatelji iz Nanbudo kluba Gradec te nešto stariji iz nanbudo kluba Peščenica.

Izabrani su i najatraktivniji mladi borci koji su skupili najviše ippona na natjecanju. Među dečkima to je Matej Petrovčić (Gradec), a među curicama Lana Palčić (Pešćenica).

Kao šećer na kraju proglašeni su najbolji sportaši Nanbudo kluba Pešćenica za 2010. godinu,

u kategoriji do 14god, Martin Palčić; u kategoriji do 18god, Alen Alimović te najbolji senior Hrvatskog nanbudo saveza, Vedran Sedlar.

INF SEMINAR

U dvorani Vinko Bek u Zagrebu od 10.-12. 12. 2010. u organizaciji Hrvatskog nanbudo saveza održan je prvi INF seminar u našoj zemlji. Seminar su vodili renshi Petar Turković, renshi Lahoussine Hafid te renshi Zilhad Mahmuljin.

Posebna pažnja se posvećivala snažnom i eksplozivnom izvođenju osnovnih randori tehnika, posebno ručnih i nožnih udaraca te uvježbavanju kata i kata bunkai. Seminaru je nazočilo sedamdesetak natjecatelja iz većine naših klubova, a posebno raduje da su na seminaru učestvovali i svi kandidati za Hrvatsku nanbudo reprezentaciju koju 2011. godine čekaju veliki izazovi na svjetskom kupu u Casablanci te na svjetskom prvenstvu u Toskani. U sklopu seminara, pred internacionalnom komisijom održano je polaganje za nove nanbudo majstore kao i za viša zvanja. Tako su za 1. dan položili članovi našeg kluba, Branimir Antoljak i Alen Alimović, te Kristian Pili i Mateja Radojević iz Nanbudo kluba Gradec. Za 2 dan položili su naši Mirna Petrović i Damir Alimović, kao i Marina Anterić, Ivan Zovko i Goran Mandić (svi Maksimir). Za 3. dan položio je Igor Vojvodić. Čestitamo svima!

Ispitna komisija je bila iznimno zadovoljna prikazanim znanjem kandidata koji su postavili visok standard koji će budućim kandidatima za crne pojaseve biti teško dostići.

Pešćenica ekipni prvak Hrvatske!

Nakon mlađih nanbudoka, koji su se za odličja borili prošlog vikenda, red je došao i na seniore. Tako je u subotu, 27.11.2010 održano Prvenstvo Hrvatske u borbama za kategorije iznad 18 godina.

U pojedinačnim kategorijama borili su se najbolji seniori i seniorke dok su u ekipnom natjecanju u sklopu svojih timova pružili priliku i novopečenim, malo manje iskusnim seniorima. Međutim, pomlađena pobjednička ekipa Nanbudo kluba Pešćenica i ove godine odnijela je najsjajnije odličje uz obilje atraktivnih tehnika.

U napetim borbama odličja su osvojili pojedinci koji su se istaknuli svojom tehnikom, eksplozivnošću, snagom i željom, a pritom ostali u granicama fair playa. Tako ćemo od seniora ovoga puta pohvaliti Igora Vojvodića, osvajača zlatne medalje u najtežoj kategoriji za izuzetnu požrtvovnost u ekipnom dijelu natjecanja te fair play pojedinačni nastup.

 

Najviše zlata Pešćenici!

U nedjelju, 21.11.2010. održano je Prvenstvo Hrvatske u borbama za tekuću godinu za mlađe uzrasne kategorije.

S obzirom na neke nove kategorije, te na velik broj novih, mladih natjecatelja, ovo prvenstvo pokazalo je i veliku raznolikost tehnika, odličnu pripremljenost natjecatelja iz svih klubova i veliko zajednišvo svih trenera koji su ovo natjecanje učinili pravom fair play igrom.

Ovoga puta su najuspješniji, s najvećim brojem zlatnih medalja bili mladi natjecatelji Nanbudo kluba Pešćenica među kojima ćemo posebno istaknuti izvrsnu Ines Alimović koja je, osim pobjede u svojoj kategoriji, iza sebe ostavila i sve dječake u kategoriji mlađih kadeta!

Pešćenica dobila novog svjetskog prvaka, čestitamo Ivanu Rogliću!

Od 26. – 31.10.  u Marini di Carrara, održano je prvo INF Svjetsko prvenstvo u organizaciji WTKA international – velike svjetske organizacije za borilačke vještine.
WTKA je na SP okupila gotovo 4000 natjecatelja iz preko 80 zemalja sa 5  kontinenata.

Prvenstvo je u pravom smislu riječi bilo borilački maraton koji se od svakodnevno od 9 ujutro do 9 navečer održavao na 78 borilišta kongresnog centra Carrarafiere.
Članovi nanbudo kluba Pešćenice kao dio Hrvatske reprezentacije izuzetno su uspješno nastupili na ovom natjecanju i postigla fenomenalne rezultate:

U kategoriji kata svjetski prvak postao je Ivan Roglić.

Pobjednička Kata!

U  kategoriji  ju randori  borbi Igor Vojvodić osvojio je srebrnu medalju, a u kategoriji kata duo Ivan Roglić i Igor Vojvodić osvojili su brončanu medalju.

Finalna borba!

U kategoriji kata self defense duo i kategoriji kata scenic Boris Keber i Vedran Sedlar osvojili su 2 zlatne medalje. U kategoriji kata team self defense Darko Laktašić, Vedran Sedlar i Tin Požgajčić, osvojili su zlatnu medalju.

Pobjednički nastup

Ukupni skor Hrvatske selekcije na ovom natjecanju je 12 osvojenih medalja. Hrvatska selekcija zadržala je primat najbolje svjetske nanbudo nacije! Čestitamo!