Rad s oružjem

BO (dugi štap)

Shihan Zilhad Mahmuljin sa svojim instruktorima i asistentima u klubu već dugi niz godina prakticira i razvija tehnike s dugim štapom (bo tehnike).

Pogledajte video: BO SEMINAR

U posljednjih nekoliko godina redovito se održavaju bo seminari i natjecanja, a od ove godine bo je i službeno sastavni dio obaveznog programa za polaganje Hrvatskog nanbudo saveza.

Bo natjecateljske discipline su:

– bo shihotai

– bo kata

– bo randori

– bo ju randori

Pogledajte video: DEMO TEAM

U klubu smo posebno ponosni na ovogodišnji premijerni nastup naših natjecatelja u kategoriji bo kata na WTK-a svjetskom prvenstvu u Italiji. Naš ponajbolji junior, Domagoj Zerec, osvojio je srebrnu medalju prezentirajući bo nanbu shodan u kategoriji tradicionalnih formi sa oružjem.

Također, u istoj kategoriji u seniorskoj konkurenciji nastupili su i naši reprezentativci te instruktori u našem klubu, Darko Laktašić i Ivan Roglić. Međutim, iako nisu osvojili medalje ostavili su odličan dojam u više nego jakoj konkurenciji te završili svoj nastup u gornjem dijelu ukupnog poretka.

U 2011. godini u planu imamo održati tri bo seminara u našoj zemlji, koji će dakako biti otvorenog tipa za sve stilove.

Jednako tako, u planu za 2011. su domaća i međunarodna bo natjecanja o kojima ćemo vas na vrijeme obavijestiti, a kao krunu sezone najavljujemo ponovni nastup na WTKA SP-u u Italiji gdje očekujemo daljnji napredak i još bolje rezultate.