O nama

Nanbudo klub Peščenica najuspješniji je i najmnogoljudniji nanbudo klub u Hrvatskoj. Osnovan je 1989. godine, a u 22 godine djelovanja treneri kluba sportski su odgojili nekoliko stotina djece i natjecatelja. Većina trenera koji danas vode svoje klubove po Hrvatskoj počeli su u upravo ovdje. Športaši kluba osvojili su preko 50 zlatnih medalja na svjetskim i europskim prvenstvima za Hrvatsku, učinivši tako Peščenicu najtrofejnijim Hrvatskim nanbudo klubom.

NBDK Peščenicu su osnovala braća Zilhad i Zijad Mahmuljin. Kub je postao obiteljsko nasljeđe.  Danas su treneri u klubu i Zilhadova djeca, Edin i Maida, a dugo godina je to bila i njegova sestra Sedika.

Zilhad, Maida, Edin, Sedika, Zijad

Stariji brat Zilhad glavni je trener kluba i trener i izbornik Hrvatske nanbudo reprezentacije. Sa 16. godina prvi put je stupio u dvoranu, a ove godine navršava 40 god. bavljenja borilačkim vještinama. Prvih 7. godina bavio se judom, nakon povrede leđa nekoliko godina je trenirao karate, a posljednjih 26. trenira nanbudo.

Zilhad je od 1992g. glavni trener i izbornik Hrvatske nanbudo reprezentacije. Pod njegovim vodstvom Hrvatska nanbudo reprezentacija na EP i SP osvojila je ukupno 60 zlatnih te veliki broj srebrnih i brončanih medalja. Po svojim sportskim rezultatima ubraja se među najuspješnije svjetske nanbudo nacije.

Tijekom svoje borilačke karijere, Zilhad je godinama obučavao osiguranje bivšeg predsjednika Republike Hrvatske, Stjepana Mesića. Koncept Nanbuda je pokušao prenijeti i Hrvatskom visokom društvu. Njegovi učenici bili su bivši predsjednik Mesić, ministar unutarnjih poslova Tomislav Kramarko, političari Mladen Vedriš, Slaven Letica i izvršni dopredsjednik NK Dinama Zdravko Mamić.

S Hrvatskim demo timom broji preko 300 nastupa po cijelom svijetu, kruna čega je prikaz pred 20.000 gledatelja na najvećem svjetskom festivalu borilačkih vještina – Bercy Budo Gala.

Pogledajte video – Bercy Budo Gala!

Tamo je surađivao sa svjetskim zvijezdama borilačkih vještina poput Toshishiro Obatom, Cynthiom Rothrock, Jeanom Frenettetom i Dominic Valerom.

Pogledajte video – izbor za Miss Hrvatske 1996!

NBDK Peščenica je već godinama po sportskim rezultatima najuspješniji hrvatski nanbudo klub. Okosnica je nanbudo reprezentacije. Sportaši našeg kluba redovito sudjeluju na domaćim i međunarodnim natjecanjima, seminarima i prikazima borilačkih vještina.